• +38(099)5295532 +38(097)0424087 +38(067)5951537
  • Години роботи с 09:00 до 17:30

Обратный звонок

Оставьте номер своего телефона, и мы перезвоним в течении рабочего дня


Я согласен(а) на обработку персональных данных

Главная Блог про танцы
Танець Запорізьктх козаків
Опубликовал: master / 19.09.2022 / Категория: Лучшее о танце

Козак і танець

Друга фігура (16 тактів)
Виконується музичний супровід № 2 А. 1-й такт. Молодий осавул Іна кожну чверть такту вдаряє держаком списа по підлозі

2—3-й такти. Зберігаючи велике півколо, козаки виконують 'Першу вправу із описами. На «раз» парного такту — невисоко відокремивши описи од підлоги, проводять праву руку ліворуч і, тримаючи зброю поперед себе (наче (розподіляють корпус на дві рівні частини), :на невеликій відстані від корпуса, перехоплюють її з правої руки н ліву, одночасно праву руку відводячи праворуч трохи шпіце рівня ллеча. Лікоть зігнутий майже під прямим кутом і спрямований донизу, долоня — вперед. На «два»— перехопивши списи із лівої руки у праву, відводять їх праворуч у попереднє положення. На «раз» непарного такту— вдаряють держаком списів по підлозі, ставлячи їх -поряд з носком правої ноги. На «два» — ліву руку закривають на талію.
4-й такт. Молодий осавул на кожну чверть такту вда-'рнє держаком списа по підлозі.
5—-6-й такти. Продовжуючи зберігати велике півколо, козаки повторюють першу вправу із списами.
7-й такт. Молодий осавул повторює рухи 4-го такту.
8-й такт. Зберігаючи попереднє положення, козаки беруть списи напереваги. На «раз» невисоко відокремлюють списи од підлоги і, тримаючи зброю у вертикальному положенні, перехоплюють її лівою рукою трохи нижче правої. На «два» — різко опустивши списи в гори-аонтальне положення і перехопивши правою рукою трохи позаду лівої, притискують їх ліктем правої руки до корпуса, одночасно трохи присідаючи на обидві ноги за не-иеличкою четвертою позицією (ліва нога попереду).
9-й такт. Молодий осавул повторює рухи 7-го такту.
10—11-й такти. Козаки виконують другу вправу із списами. На «раз» парного такту — зробивши крок-ви-пад уперед на всю ступню правої ноги, різко викидають обидві руки перед собою, виконуючи «укол». На «два» — пауза. На «раз» непарного такту — повертаючи обидві руки із зброєю у попереднє положення, приставляють траву ногу до лівої у шосту позицію і трохи присідають па обох ногах. На «два» — виконують невеличкий крок ліііюю ногою назад і, трохи присідаючи та рівномірно розподіляючи вагу корпуса на обидві ноги, знову утворюють невеличку четверту позицію.
12-й такт. Молодий осавул повторює рух 9-го такту.
13—14-й такти. Зберігаючи велике півколо, козаки повторюють другу вправу із списами.

15-й такт. Молодий осавул на кожну чверть такту вдаряє держаком списа по підлозі, наче подає команду; «Вільно!»
16-й такт. Козаки, повернувши описи у вертикальне положення держаками вниз, ударяють ними по підлозі, ставлячи їх поряд з носком правої ноги. Одночасно праву руку із зброєю відводять вперед праворуч «а рівні плеча, а ліву довільно опускають вздовж корпуса.

                                                                                                 Сторінка 2.

ДАЛІ ПЕРЕЙДІТЬ НА НАСТУПНУ СТОРІНКУ

Комментарии

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
Регистрация Вход
Комментариев еще нет, ваш может стать первым.